Véget ért a 3. Reblog Pro első hónapja, nyertest hirdetünk. A téma a közlekedés volt, lássuk, milyen tapasztalatokat tudunk levonni.

 

Elsősorban kicsit csalódottak vagyunk, úgy érezzük, mindenki igyekezett a téma könnyebbik végét megfogni. Voltak izgalmasabb, érdekesebb anyagok, de ezek talán kevésbé a közlekedés, inkább az utazás fogalmát merítették ki. Másik népszerű megközelítés a KRESZ és a tömegközlekedés volt, ezek már inkább kapcsolódnak az eredeti kiíráshoz, de sokszor még ezeket is nagyon általánosan dolgoztátok fel.

közlekedés

Ahogy a versenykiírásban is leírtuk, olyan tartalmat szeretnénk, ami hasznos és érdekes az olvasók számára, és ennek kapcsán pedig értékesíthető a vonatkozó cégeknek. Egyelőre egy olyan blog sincs, amely maradéktalanul teljesítené ezeket a követelményeket. Jobban szeretnénk, ha KONKRÉT problémákkal foglalkoznátok, konkrét eseteket vizsgálnátok. 200 ezer forint nem kevés pénz, és szeretnénk ha ezért cserébe megfelelő színvonalú tartalmat kapnánk, nem máshonnan bemásolt, régi anyagokat, Wikipéda-szócikkeket, és olyan posztokat, amelyekben a közlekedés kimerül abban, hogy adott országban sok a busz, sárga a villamos és járnak ott vonatok. Valamint a rövid posztokkal sincs baj, de ha minden poszt egy-két mondatból áll, az nem lesz elég a győzelemhez.

A lelkesedést viszont értékeljük, több olyan blogger is van, aki napi több poszttal is jelentkezik. A verseny feltétele a rendszeresség. Fontos viszont, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására.

Ennek tükrében az első 100 ezer forintot ismét kétfelé bontjuk, és két győztest hirdetünk.

Wanderer kapja az egyik 50 ezer forintot, érdekes, változatosabb formátumú anyagokat írt, rendszeresen posztol, és szép blogot állított össze magának.

Noorciusz a másik győztes, aki elképesztő energiával és posztsűrűséggel vetette bele magát a versenybe, nagyon sok a témához kapcsolódó tesztet csinál, és látszik, hogy dolgozik a tartalommal.

Kritika viszont mindkét győztes, és szinte minden jelenlegi résztvevő számára: a gép elől fel nem állva, csak internetes kutatómunkával nagyon nehéz lesz valójában friss és releváns tartalmat előállítani.  A közlekedés egy nagyon fontos téma, és szinte minden ember részt is vesz benne napi szinten. Jó lenne, ha az általánosságok mellett ezekről is lenne szó.

A KRESZ-szabályokon kívül azokról a helyekről az utakon, ahol valamiért ezeket problémás betartani. A metrók színe mellett arról, hogy esetleg hogyan lenne érdemes fejleszteni a hálózatot. A buszok színén kívül arról, hogy mi történik rajtuk napi szinten.  A világ legszebb hegyiösvényein kívül Budapest vagy Szombathely legkátyúsabb vagy legveszélyesebb útszakaszairól.

Végül felsorolnánk pár blogot, amelyeket még szerettünk, és szeretnénk, hogy a fent felsorolt észrevételek alapján ők is fejlődjenek: EMLEUKotsogh Taxis, Rolling Sztorik.