Sziasztok bloggerek,

nagyon örülünk, hogy ilyen sokan indultatok az új versenyünkön. Visszajelzéseket ígértünk a munkátokkal kapcsolatban, úhogy itt meg is fogalmaznánk a legelső észrevételeinket.

  1. Nagyon szeretnénk konkrét, jól értékesíthető, profi tartalmat tőletek, ez elengedhetetlenül fontos a sikerhez. Egy brandet akarunk, ami stabilan, a köz számára hasznos, érdekes infókat tartalmaz, ami idővel nem a mi támogatásunkra szorul, hanem direkt forgalmat is elér, mert a tartalom önmagában van annyira komplex és unikális. Szóval próbáljatok újságíróként gondolkodni, mi lehet tényleg érdekes, hasznos a közönségnek, milyen állandó rovatokat tudtok elképzelni a blogotokon, és mi az, ami hosszú távon működik.
  2. Egyáltalán nem akarjuk erőltetni a tudományos-orvosi vonalat, és tárt karokkal fogadjuk a mindenféle pszichológiai, ezoterikus és alternatív gyógyászattal kapcsolatos anyagokat is. DE: a köldöknézős bölcselkedésekkel, filozofálásokkal és frázispuffogtatásokkal sem mi, sem a hirdetők nem tudunk mit kezdeni. Ez se az olvasóknak, se a hirdetőknek nem értékes és vonzó. 
  3. Igyekezzetek konkrétabbak lenni, és a blogotokon is ennek megfelelően témát választani. Kevésbé szerencsés megoldás, ha minden poszt más, szorosabban-lazábban az egészséghez kapcsolódó, de általános információkról szól. Legyen inkább egy "szakterület" amit jobban lefedtek. Nyilván a ló túloldalára sem kell átesni, és úgy leszűkíteni a lefedett témát, hogy aztán 2 poszt után ne legyen róla mondanivalótok.
  4. Amúgy is fontos, hogy legyen még a tarsolyotokban tartalom. Hosszú távra keresünk szerzőt, szóval ha 10-20 poszt után kifullad a téma, és csak kényszerből, a megszokott színvonalat el nem érve tudjátok csak kierőltetni magatokból a folytatást, az sem jó.
  5. Figyeljetek oda a blogotok kinézetére. Bejelentkezve a jobb a szürke fejléc jobb szélső ikonja fölé vitt egérre megjelenik egy menü, ott a Beállítások menüpontot választva, majd az így elért adminfelület bal szélén található Sablonok menüpontra kattintva eléritek a kapcsolódó beállításokat. Próbáljátok kicsit testreszabni a kinézetet másik sablont, színeket, fejlécképet választva.
  6. Ne másoljatok tartalmat máshonnan. Egyedi tartalmat szeretnénk, lopott szövegekkel nem tudunk mit kezdeni.

Ha szeretnétek egy konkrétabb példát, nézzetek körül a Bezzeganyán. Kevesebb szüléstörténettel, és több mindenféle más, az egészséghez kapcsolódó bejegyzéssel lehettek ti is igazán nyerők.