Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tippek az egészségügy témában versenyző mezőnynek

Sziasztok,

újabb hét elteltével újabb jótanácsok.
Néhány emberrel felvettük közvetlenül is a kapcsolatot, hogy blogspecifikus visszajelzéseket tudjunk adni, de néhány általános jótanácsot az eddigiek mellett mindenkinek érdemes megfogadni. Csokorba szedtük őket, vagy mi.

  • Roppant fontos, ám keveseknek sikerül a jó névválasztás. Megfelelő ambícióval indulva hidd el, hogy te nyered meg a versenyt, és a blogod már nem csupán egy blog, hanem egy olyan oldal, ahova az emberek azért fordulnak, mert tudják, hogy hasznos egészségügyi információkhoz jutnak ott. Ehhez egy jól csengő név kell, és annyit megsúgunk, hogy  a health variációit lassan kimerítették a nevezők :)
  • Talán még fontosabb, hogy attól, hogy blogot írsz technikai értelemben, ez ne tévesszen meg.  Rovatot szeretnénk tőled, minioldalt, nem személyes naplót. A blog csak egy forma, amin keresztül publikálsz, legyél profi, keresd a közönséget, akiket hidd el, nem te érdekelsz, hanem amit tudsz.
  • A legfontosabb pedig az, hogy KOMPLEX BLOGBAN GONDOLKOZZ. Nézz körül az interneten, gondold végig, milyen oldalakat látogatsz, ha orvosi/ egészségügyi támában van kérdésed, ha öndiagnosztizálnál, gyógyszert, receptet keresnél. Ez a legjobb kiindulási alap, ha azt kérdezed tőlünk, mi mit szeretnénk. 
  •  Mindez persze nem jelenti azt, hogy enciklopédiát kell írnod, száraz tartalommal. Nem, ez nem jó irány. De a saját élmény / könnyen fordítható tartalom mellett annak, aki nyerni akar, érdemes kimozdulni a  komfortzónából, interjúkat készíteni, komolyan venni az épülő oldaladat, bármi olyan anyaggal előállni, ami olvasmányos és informatív is egyszerre, neadjisten unikális.
  • Sokan még a bemutatkozó szövegét sem töltitek ki a blognak, pedig ezzel érdemes foglalkozni, mint ahogy a kinézettel is. Szeretnénk, ha leendő szerzőnk bebizonyítaná, hogy otthonosan mozog a netes felületek és adminok világában. 

    Hajrá(ka)!
1 Tovább

Egészség pro: az első tíz nap tapasztalata

Sziasztok bloggerek,

nagyon örülünk, hogy ilyen sokan indultatok az új versenyünkön. Visszajelzéseket ígértünk a munkátokkal kapcsolatban, úhogy itt meg is fogalmaznánk a legelső észrevételeinket.

  1. Nagyon szeretnénk konkrét, jól értékesíthető, profi tartalmat tőletek, ez elengedhetetlenül fontos a sikerhez. Egy brandet akarunk, ami stabilan, a köz számára hasznos, érdekes infókat tartalmaz, ami idővel nem a mi támogatásunkra szorul, hanem direkt forgalmat is elér, mert a tartalom önmagában van annyira komplex és unikális. Szóval próbáljatok újságíróként gondolkodni, mi lehet tényleg érdekes, hasznos a közönségnek, milyen állandó rovatokat tudtok elképzelni a blogotokon, és mi az, ami hosszú távon működik.
  2. Egyáltalán nem akarjuk erőltetni a tudományos-orvosi vonalat, és tárt karokkal fogadjuk a mindenféle pszichológiai, ezoterikus és alternatív gyógyászattal kapcsolatos anyagokat is. DE: a köldöknézős bölcselkedésekkel, filozofálásokkal és frázispuffogtatásokkal sem mi, sem a hirdetők nem tudunk mit kezdeni. Ez se az olvasóknak, se a hirdetőknek nem értékes és vonzó. 
  3. Igyekezzetek konkrétabbak lenni, és a blogotokon is ennek megfelelően témát választani. Kevésbé szerencsés megoldás, ha minden poszt más, szorosabban-lazábban az egészséghez kapcsolódó, de általános információkról szól. Legyen inkább egy "szakterület" amit jobban lefedtek. Nyilván a ló túloldalára sem kell átesni, és úgy leszűkíteni a lefedett témát, hogy aztán 2 poszt után ne legyen róla mondanivalótok.
  4. Amúgy is fontos, hogy legyen még a tarsolyotokban tartalom. Hosszú távra keresünk szerzőt, szóval ha 10-20 poszt után kifullad a téma, és csak kényszerből, a megszokott színvonalat el nem érve tudjátok csak kierőltetni magatokból a folytatást, az sem jó.
  5. Figyeljetek oda a blogotok kinézetére. Bejelentkezve a jobb a szürke fejléc jobb szélső ikonja fölé vitt egérre megjelenik egy menü, ott a Beállítások menüpontot választva, majd az így elért adminfelület bal szélén található Sablonok menüpontra kattintva eléritek a kapcsolódó beállításokat. Próbáljátok kicsit testreszabni a kinézetet másik sablont, színeket, fejlécképet választva.
  6. Ne másoljatok tartalmat máshonnan. Egyedi tartalmat szeretnénk, lopott szövegekkel nem tudunk mit kezdeni.

Ha szeretnétek egy konkrétabb példát, nézzetek körül a Bezzeganyán. Kevesebb szüléstörténettel, és több mindenféle más, az egészséghez kapcsolódó bejegyzéssel lehettek ti is igazán nyerők.

0 Tovább

Működik! működik az új admin!

2018, új év, új verseny, új admin a Reblogon!

Észrevehettétek, kedves bloggerek, hogy megváltozott a Reblog fejléce, és ezzel együtt egy új felületet is összekalapáltunk, ahonnan remélhetőleg egyszerűbben és átláthatóbban tudjátok kezelni a blogjaitokat.

Habár a korábbi, zöld sávból elérhető gombok is működnek még, hamarosan örökre búcsút intünk nekik, úgyhogy érdemes már most felfedezni az új adminrendszert. A blogjaitokon belépve kaptok egy kis tárlatvezetést majd, de itt is leírjuk a legfontosabb információkat:

Az adminrendszert mostantól a jobb felső sarokból érhetitek el. Jelentkezzetek be: a fogaskerék ikon fölé vitt egérre megjelenik egy menü, ahonnan a belépés gombbal tudtok bejelentkezni, majd a fogaskerék helyét átveszi a profilképetek, és az onnan leomló menüben megjelenik a Beállítások menüpont, ami az adott, és az összes többi blogotok, és a profilotok kezelőfelületéhez visz.

A blogjaitok között az adminrendszer bal menüjének legfelső elemével tudtok váltogatni, a választott blog beállításait az alatta lévő menüpontok segítségével tudjátok elérni. Legalul a profilbeállításokhoz vezető linket találjátok.

Ha bármilyen segítségre van szükségetek, az adminrendszerben található kis szürke kérdőjelek fölé vitt egérre megjelenik egy kis segítség. Ha így sem világos a dolog, írjatok nekünk a support@reblog.hu-ra.

A blogotokra belépve a felső szürke fejlécben a profilképetek mellett megjelenik egy fehér körben található kereszt alakú ikon. Ezzel a gombbal tudtok új bejegyzést írni adott blogotokra.

Mellette találjátok a nevezési felületet, ahol az új versenyünkre, a Reblog Pro-ra nevezhetitek a blogotokat.

A blogposztok készítése is kicsit megváltozott: Mostantól a készülő poszt alján található gombok segítségével tudjátok azt törölni, vázlatba tenni, vagy élesíteni. A blogbejegyzés különböző beállításait, mint a publikálási dátum, szerző, címkék, SEO-mezők, stb. az élesít gomb megnyomása után a poszt véglegesítése során tudjátok be- és átállítani. A vázlatba gomb egyből vázlatba menti az adott, korábban akár éles bejegyzést, a törlés meg hát törli azt. A gombok alatt láthatjátok, adott pillanatban milyen státuszban van a poszt: vázlat vagy éles.

Nagyjából ennyi, jó blogolást!

1 Tovább

REBLOG PRO JÁTÉKSZABÁLYZAT

REBLOG PRO SZABÁLYZATA


Kérjük, olvassa el figyelmesen a Reblog Pro (a továbbiakban: „Pályázat”) alábbi részvételi feltételeit. A Pályázatban való részvétel, a Pályázat jelen hivatalos szabályzatának (a továbbiakban: „Szabályzat”) automatikus elfogadását jelenti. Jelen Szabályzat tekintendő teljes körű tájékoztatásnak. Az egyéb helyeken elhelyezett információk a Szabályzattól eltérő értelmezéséért a Szervező mindennemű felelősségét kizárja.

A Pályázat szervezője a New Wave Media Group Kft. (cégjegyzékszám: 01-10-044389, cégjegyzékszám: 01-10-044389, adószám: 12503421-2-41, a továbbiakban: „Szervező”).

1. A pályázat ideje és helye:

A Reblog Pro 2018 januárjától visszavonásig tart.

2. A pályázat menete:

  • A Reblog Pro ideje alatt a kizárólag a Reblog blogszolgáltatáson futó, azaz más blogszolgáltatónál/weboldalon nem megjelenő kreatív, egyedi, a versenykiírás tartalmi és formai követelményeinek megfelelő blogokat jutalmazzuk. A verseny célja a minőség, az alaposság, és a rendszeresség. A pályázók a pályázatban ingyenesen vesznek részt, nincsen nevezési díj.
  • A pályázat ideje alatt a blog témái 3 havonta követik egymást, akként hogy az első forduló utolsó hónapja és a második forduló első hónapja fedi egymást, valamint a második forduló utolsó hónapja és a harmadik forduló első hónapja szintén, és így tovább. Előreláthatólag a pályázat ideje alatt összesen 4 olyan hónap lesz, amikor két témában is lehet pályázni, a szervező azonban ezzel kapcsolatban fenntartja a változtatás jogát.
  • Összesen 4 forduló lesz, azaz 4 alkalommal nyílik lehetőség a pályázat nyereményéért, a szerződésért nevezni.
  • A szabályzat módosításának, illetve a versenyidőtartam megváltoztatásának jogát a szervező fenntartja.

3. Hogyan vehetek részt a pályázatban?

  • A Reblog.hu regisztráció vagy belépés után lépj be a saját blogodra, vagy hozz létre egyet, ha még nincs.
  • A blog fejlécében, ha be vagy lépve, egy legördülő menüből választhatod ki, hogy nevezni kívánsz a versenyre. Ezzel elfogadod a Szabályzatot, több teendőd nincs.
  • Ha nem szeretnél részt venni a pályázatban, vagy később meggondolod magad, a fejlécben egyszerűen kattints a „kilépek” gombra.
  • A Reblog az alábbiakban segítséget nyújt:
  • regisztrációval, blog létrehozással kapcsolatos problémák esetén;
  • sablonválasztással, egyedi megjelenés kialakításával kapcsolatos nehézségekkor,
  • blogköltözés esetén egyik szolgáltatótól a másik szolgáltatóra, weboldalról blogoldalra átvinni a tartalmat, valamint archívum beillesztés kapcsán;
  • a tartalom minőségével kapcsolatos visszajelzés igénye esetén,
  • közösségi média jelenléttel kapcsolatos kérdésekkor,
  • egyéb technikai jellegű kérdések kapcsán.

Az alábbi email címen várjuk a megkereséseket: support@reblog.hu.

2. Nyeremények:

  • A Reblog Pro pályázat témája ahogyan leírtuk, 3 havonta változik. Egy téma lezárásának (továbbiakban: témaforduló) a végén a nyertes blognak a Szervező megbízási szerződést ajánl, amelyet ha a nyertes elfogad, akkor határozott idejű, 3 hónapos szerződést köt vele a Szervező, melynek értelmében a blog szerzője/szerzői havi nettó 200 000,- Ft ellenérték fejében biztosítja/biztosítják a blog további működését.  A sikeres együttműködés után a szerződés kölcsönös megegyezés után meghosszabbítható.
  • Ahhoz, hogy valakinek a Szervező szerződést ajánljon, nem szükséges mind a 3 hónapban végig publikálni. Ha utolsó hónapban érkezik be egy arra érdemes nevezés, megnyerheti a fődíjat.
  • A szervező fenntartja a jogot arra, hogy amennyiben a 3 hónap ideje alatt egy blog sem éri el a szerződéshez szükséges színvonalat, a díjat nem osztja ki, és szerződést egyik nevezővel sem köt.
  • Ha egy blog a témaforduló első hónapjában nevez, javasoljuk, hogy a 3 hónap alatt végig jelentkezzen tartalommal, ugyanis ez alapján tudjuk leszűrni, hogy valaki hosszú távon képes-e színvonalas tartalmat szolgáltatni.
  • A fent említett szerződés mellett minden hónap végén 100 000 forintot ítélünk meg a legígéretesebb pályázónak. A Szerkesztők azonban dönthetnek úgy, hogy ezt két, egyaránt sikeres versenyző közt kétfelé osztják, továbbá dönthetnek úgy, hogy a díjat nem ítélik meg senkinek, amennyiben a versenymunkák színvonala nem éri el a kívánt szintet.
  • A havi győztesnek kijáró díj nem zárja ki, hogy ugyanaz a blog nyerje el szerződést a témaforduló végén.

3. A nyertesek:

  • Minden hónapban a reblog.pro illetve a pro.reblog.hu oldalakon közzétesszük a nyertes blog nevét.
  • A Pályázatban való részvételi szándékának kinyilvánításával a Pályázó egyben kifejezetten hozzájárul, hogy nyereményhez jutása esetén személyes adatai közül nevének, továbbá a nyerés tényének a nyeremény megjelölése melletti nyilvánossá tételéhez.
  • A nyertes blog adminisztrátorát közvetlenül értesítjük. Ha egy blognak több szerzője vagy adminja van, a blog tulajdonosával tartjuk a kapcsolatot, őt tekintjük a verseny elsődleges nevezőjének.
  • A nyereményt adóterhek nem terhelik.

5. Az elbírálás szempontjai:

  • A minőség, az adott tartalom érdekessége, szakmaisága, stílusa, frissülési gyakorisága, alapossága, relevanciája, közösségi oldalakon mutatott aktivitása, formai sokszínűsége alapján dől el. A máshonnan átköltözött blogok itteni teljesítményét értékeljük.
  • Egy blogger több blogot is indíthat, több bloggal is nevezhet, ezek számát a szervezők nem korlátozzák.

6. Formai és tartalmi követelmények:

  • Rendszeresen frissíteni kell a posztokat, a kiírt témában heti 3-4 posztot kell írni a blogban a nevezéstől kezdve a témaforduló végéig.
  • Cím a címsorban legyen, fontos a magyar helyesírás szabályainak való megfelelésre való törekvés.
  • Színvonalas képi illusztráció, minden bejegyzéshez legalább egy, minimum 640x480 px széles kép feltöltése szükséges.
  • A megfelelő, menürendszer kialakítására alkalmas sablont kiválasztva menükbe rendezett, rovatszerű működésre való törekvés. Ez ajánlott működés, nem teljesülése esetén a blog nem esik el a nyerési esélyektől.
  • Eredeti, nem öncélú, az olvasóközönség számára hasznos információkat átadó tartalom előállítása.
  • A blog neve alkalmas legyen márkaépítésre
  • Legalább egy közösségi oldalon a saját tartalom rendszeres megosztása.
  • Csak magyar nyelvű blogokkal lehet nevezni

7. Részvételre való alkalmasság

  • A pályázatban részt vehetnek bármely magyar vagy külföldi blogszolgáltatónál indított magyar nyelvű blogok, ha a tartalmukat a reblog.hu oldalra költöztetik, ezzel párhuzamosan a korábbi felületen futtatott blogot megszüntetik.
  • Részt vehetnek továbbá a reblog.hu oldalon újonnan induló és már korábban is itt működő blogok, ha témájukban egyeznek az aktuális kiírással.
  • A versenyben minden olyan blog/blogger részt vehet, akinek/aminek tartalma nem duplikált, nem ütközik törvénybe, nem forgalomterelési céllal jött létre, nem pr tartalom, és nem sért személyt vagy csoportokat. A Pályázatban a New Wave Media Group Kft. munkatársai nem vehetnek részt.
  • A versenyből kizárható az a blog, aminek tevékenysége megsérti az ÁSZF-et vagy a Magyarországon hatályos törvényeket.
  • A versenyből való kizárás jogát a szervező fenntartja.

8. A Pályázatra való nevezéssel a blog tulajdonosa az Szabályzat elfogadásával tudomásul veszi és vállalja:

  • Blogja kikerülhet az origo.hu internetes portál címlapjára, a Szervező portfóliójának, kapcsolt vállalkozásainak egyéb felületeire, a Reblog címlapjára és social média felületekre, azonban ezen megjelenésekre a szervező nem vállal kötelezettséget.
  • A blogbejegyzések fenti és egyéb helyeken történő kiemelése szükségszerűen időben és gyakoriságban nem biztosít mindenkinek ugyanakkora szereplést, a kiemelés, szerkesztőségi döntések mentén alapul, ugyanakkor a szervező törekszik az esélyek kiegyenlítésére.
  • A pályázat résztvevői tudomásul veszik és hozzájárulnak ahhoz, hogy nyerés esetén nevüket a Szervező minden további feltétel és ellenérték nélkül, kizárólag a pályázattal kapcsolatban nyilvánosságra hozhatja.
  • A blogok tartalmát felhasználhatjuk a Reblog Pro promóciójában.
  • Részvételükkel minden tekintetben, kifejezetten elfogadják és tudomásul veszik a jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételt, s hozzájárulnak adatainak kezeléséhez.

9. Egyéb részvételi feltételek:

  • Az Szervező kifejezetten kizárja felelősségét az adott pályázó téves adatszolgáltatásából eredő károkért, így különösen a regisztráció során megadott adatok hiányosságaiért, hibáiért (pl. név-, címelírás stb.), illetve a nyeremény átadásának ezen okból eredő elmaradásáért, illetve késedelméért.

24 Tovább
123
»