Sziasztok,

újabb hét elteltével újabb jótanácsok.
Néhány emberrel felvettük közvetlenül is a kapcsolatot, hogy blogspecifikus visszajelzéseket tudjunk adni, de néhány általános jótanácsot az eddigiek mellett mindenkinek érdemes megfogadni. Csokorba szedtük őket, vagy mi.

  • Roppant fontos, ám keveseknek sikerül a jó névválasztás. Megfelelő ambícióval indulva hidd el, hogy te nyered meg a versenyt, és a blogod már nem csupán egy blog, hanem egy olyan oldal, ahova az emberek azért fordulnak, mert tudják, hogy hasznos egészségügyi információkhoz jutnak ott. Ehhez egy jól csengő név kell, és annyit megsúgunk, hogy  a health variációit lassan kimerítették a nevezők :)
  • Talán még fontosabb, hogy attól, hogy blogot írsz technikai értelemben, ez ne tévesszen meg.  Rovatot szeretnénk tőled, minioldalt, nem személyes naplót. A blog csak egy forma, amin keresztül publikálsz, legyél profi, keresd a közönséget, akiket hidd el, nem te érdekelsz, hanem amit tudsz.
  • A legfontosabb pedig az, hogy KOMPLEX BLOGBAN GONDOLKOZZ. Nézz körül az interneten, gondold végig, milyen oldalakat látogatsz, ha orvosi/ egészségügyi támában van kérdésed, ha öndiagnosztizálnál, gyógyszert, receptet keresnél. Ez a legjobb kiindulási alap, ha azt kérdezed tőlünk, mi mit szeretnénk. 
  •  Mindez persze nem jelenti azt, hogy enciklopédiát kell írnod, száraz tartalommal. Nem, ez nem jó irány. De a saját élmény / könnyen fordítható tartalom mellett annak, aki nyerni akar, érdemes kimozdulni a  komfortzónából, interjúkat készíteni, komolyan venni az épülő oldaladat, bármi olyan anyaggal előállni, ami olvasmányos és informatív is egyszerre, neadjisten unikális.
  • Sokan még a bemutatkozó szövegét sem töltitek ki a blognak, pedig ezzel érdemes foglalkozni, mint ahogy a kinézettel is. Szeretnénk, ha leendő szerzőnk bebizonyítaná, hogy otthonosan mozog a netes felületek és adminok világában. 

    Hajrá(ka)!