Egy hónapja indult a Reblog Pro második futama, Csináld magad témában, és itt az idő, hogy az első százezer forint gazdára találjon, valamint hogy pár tanácsot adjunk a versenyzőknek.

diy pro

 

Sajnos a DIY téma valamiért nem lett olyan inspiráló, mint az Egészség, úgyhogy viszonylag rövid a lista, hogy mely blogokat éreztük elég erősnek, és elég régóta futónak ahhoz, hogy győzzenek. 

A Mom gets creative, az 5lettár és a Green Cottage DIY került be a legjobb három közé, és közülük a Green Cottage lett most a nyertes, mert profi videókkal és képekkel teli, rendszeres, részletes, igényes anyagokat posztoltak, és komolyabb projekteket is megvalósítottak. Tény, hogy videószerkesztésben tudnánk tippeket adni, de erre még ráérünk :)

Ezeket a dolgokat pedig minden versenyzőnek a figyelmébe ajánlanánk. Nem kell profi videósnak vagy fotósnak lenni, de a mai mobiltelefonokkal már igenis készíthető olyan képes, mozgóképes tartalom, amely nem rázkódik, elmosódott, sötét, életlen.

Nem kell mindenhova narrált, a munkát részletesen bemutató videót készíteni, de fényképek azért nem ártanak, és az sem, ha látszik is rajtuk, mi történik, mi a munka folyamata. Ugyanígy a leírásoknál, legyen érthető, átlátható, mit hogyan kell csinálni. És a blogger csinálja is meg ezeket a projekteket, legalábbis próbálja meg, ne csak a Pinterestről lemásolt képeket rakja be, hogy így kéne.

Szóval buzdítanánk mindenkit, hogy fektessen bele ezekbe a projektekbe energiát, ne menjen se a mennyiség, se semmi más a minőség rovására, ha nem jön össze maga a produktum, mert kiderül, hogy maga az eredeti leírás milyen béna, vagy milyen nagy szaktudást igényel, még az is érdekes lehet. 

Téma van bőven, otthoni kreatívkodás, szépségtippek, gasztro, barkácsolás, lifehack, építkezés, kertészkedés és nagyjából bármilyen más, a két kezünkkel elvégezhető téma megfelelhet a verseny elvárásainak.

Szóval húzzatok bele, még van két hónap, annyi idő alatt rengeteg mindent meg lehet próbálni. Hajrá!