Eredményhirdetés: a második hónap is véget ért a DIY fordulóban

100 000 forintot fizetünk, két blog között osztjuk meg ezt a nyereményt.

0 Tovább

Tippek az egészségügy témában versenyző mezőnynek

Sziasztok,

újabb hét elteltével újabb jótanácsok.
Néhány emberrel felvettük közvetlenül is a kapcsolatot, hogy blogspecifikus visszajelzéseket tudjunk adni, de néhány általános jótanácsot az eddigiek mellett mindenkinek érdemes megfogadni. Csokorba szedtük őket, vagy mi.

 • Roppant fontos, ám keveseknek sikerül a jó névválasztás. Megfelelő ambícióval indulva hidd el, hogy te nyered meg a versenyt, és a blogod már nem csupán egy blog, hanem egy olyan oldal, ahova az emberek azért fordulnak, mert tudják, hogy hasznos egészségügyi információkhoz jutnak ott. Ehhez egy jól csengő név kell, és annyit megsúgunk, hogy  a health variációit lassan kimerítették a nevezők :)
 • Talán még fontosabb, hogy attól, hogy blogot írsz technikai értelemben, ez ne tévesszen meg.  Rovatot szeretnénk tőled, minioldalt, nem személyes naplót. A blog csak egy forma, amin keresztül publikálsz, legyél profi, keresd a közönséget, akiket hidd el, nem te érdekelsz, hanem amit tudsz.
 • A legfontosabb pedig az, hogy KOMPLEX BLOGBAN GONDOLKOZZ. Nézz körül az interneten, gondold végig, milyen oldalakat látogatsz, ha orvosi/ egészségügyi támában van kérdésed, ha öndiagnosztizálnál, gyógyszert, receptet keresnél. Ez a legjobb kiindulási alap, ha azt kérdezed tőlünk, mi mit szeretnénk. 
 •  Mindez persze nem jelenti azt, hogy enciklopédiát kell írnod, száraz tartalommal. Nem, ez nem jó irány. De a saját élmény / könnyen fordítható tartalom mellett annak, aki nyerni akar, érdemes kimozdulni a  komfortzónából, interjúkat készíteni, komolyan venni az épülő oldaladat, bármi olyan anyaggal előállni, ami olvasmányos és informatív is egyszerre, neadjisten unikális.
 • Sokan még a bemutatkozó szövegét sem töltitek ki a blognak, pedig ezzel érdemes foglalkozni, mint ahogy a kinézettel is. Szeretnénk, ha leendő szerzőnk bebizonyítaná, hogy otthonosan mozog a netes felületek és adminok világában. 

  Hajrá(ka)!
1 Tovább

Egészség pro: az első tíz nap tapasztalata

Sziasztok bloggerek,

nagyon örülünk, hogy ilyen sokan indultatok az új versenyünkön. Visszajelzéseket ígértünk a munkátokkal kapcsolatban, úhogy itt meg is fogalmaznánk a legelső észrevételeinket.

 1. Nagyon szeretnénk konkrét, jól értékesíthető, profi tartalmat tőletek, ez elengedhetetlenül fontos a sikerhez. Egy brandet akarunk, ami stabilan, a köz számára hasznos, érdekes infókat tartalmaz, ami idővel nem a mi támogatásunkra szorul, hanem direkt forgalmat is elér, mert a tartalom önmagában van annyira komplex és unikális. Szóval próbáljatok újságíróként gondolkodni, mi lehet tényleg érdekes, hasznos a közönségnek, milyen állandó rovatokat tudtok elképzelni a blogotokon, és mi az, ami hosszú távon működik.
 2. Egyáltalán nem akarjuk erőltetni a tudományos-orvosi vonalat, és tárt karokkal fogadjuk a mindenféle pszichológiai, ezoterikus és alternatív gyógyászattal kapcsolatos anyagokat is. DE: a köldöknézős bölcselkedésekkel, filozofálásokkal és frázispuffogtatásokkal sem mi, sem a hirdetők nem tudunk mit kezdeni. Ez se az olvasóknak, se a hirdetőknek nem értékes és vonzó. 
 3. Igyekezzetek konkrétabbak lenni, és a blogotokon is ennek megfelelően témát választani. Kevésbé szerencsés megoldás, ha minden poszt más, szorosabban-lazábban az egészséghez kapcsolódó, de általános információkról szól. Legyen inkább egy "szakterület" amit jobban lefedtek. Nyilván a ló túloldalára sem kell átesni, és úgy leszűkíteni a lefedett témát, hogy aztán 2 poszt után ne legyen róla mondanivalótok.
 4. Amúgy is fontos, hogy legyen még a tarsolyotokban tartalom. Hosszú távra keresünk szerzőt, szóval ha 10-20 poszt után kifullad a téma, és csak kényszerből, a megszokott színvonalat el nem érve tudjátok csak kierőltetni magatokból a folytatást, az sem jó.
 5. Figyeljetek oda a blogotok kinézetére. Bejelentkezve a jobb a szürke fejléc jobb szélső ikonja fölé vitt egérre megjelenik egy menü, ott a Beállítások menüpontot választva, majd az így elért adminfelület bal szélén található Sablonok menüpontra kattintva eléritek a kapcsolódó beállításokat. Próbáljátok kicsit testreszabni a kinézetet másik sablont, színeket, fejlécképet választva.
 6. Ne másoljatok tartalmat máshonnan. Egyedi tartalmat szeretnénk, lopott szövegekkel nem tudunk mit kezdeni.

Ha szeretnétek egy konkrétabb példát, nézzetek körül a Bezzeganyán. Kevesebb szüléstörténettel, és több mindenféle más, az egészséghez kapcsolódó bejegyzéssel lehettek ti is igazán nyerők.

0 Tovább